akvarellen 4-2014

Ledaren

av Håkan Bull, redaktør

Kära akvarellvänner!
I och med detta nummer av akvarellen har jag rott i land mitt första år som redaktör för vårt flaggskepp akvarellen.
Härligt att ha så många entusiastiska passagerare på skutan. Jag tackar för alla uppmuntrande tillrop från läsarna, ett varmt tack till tidningens skribenter, vår formgivare Inês Jakobsson, SIB-tryck och för allt stöd från NAS styrelse under året. I detta nummer fortsätter vi att spåra yngre konstnärer med akvarell som en viktig del av sitt konstnärskap. Felicia Lindhags uttrycksfullt laverade ansikten upptäckte vi på vårsalongen 2013. Linda Granfors och Aura Hakuris akvarellrelaterade performance på Hanaholmen i somras inspirerade till artikeln om Auras konstnärskap.
I vår presentation av de nuvarande (målande)styrelseledamöterna i NAS presenteras nu Karin Keanes konstnärskap, och artikeln om den berömde danska arkitekten Arne Jacobsen startar en serie artiklar om hur arkitekter och formgivare har använt akvarellmåleriet i sitt arbete. Konstnären Lars Lerins utställningar på Nordiska Akvarellmuséet och på Galleri Lars Bohman i Stockholm har slagit rekord vad gäller besökarantal. Hade du inte möjlighet att se någon av utställningarna kan du önska dig hans senaste bok "Naturlära" i julklapp. Boken presenteras i detta nummer.
Missa inte heller viktig NAS-information. Läs om akvarellutställningen på Voksenåsen i Norge som pågår till den 31 januari 2015. Ta del av vår inbjudan till årsmöte i Reykjavik i maj 2015. Fantastiska natur-och konstupplevelser garanteras. Planera in din resa redan nu!
Glöm ej att besöka NAS digitala akvarellutställning som pågår på vår hemsida till den 1 juni 2015. Cirka 85 akvareller, av 460 inlämnade, utvaldes av juryn.